måndag 30 maj 2011

Morsdag med hög mysfaktor

Gårdagen började med sovmorgon. Sen blev jag serverad mumsigt god frukost, nästan bättre än på hotell, av de fina männen i min lilla familj. På eftermiddagen njöt jag, lille J, min bror och min egen fina lilla mamma av trädgårdskonst, blåsorkestrar och glass på Malmö gardenshow i slottsträdgården. När vi kom hem slängde min älskade man skolböckerna åt sidan för en liten stund och lagade tortillas med massor av goda saker i till oss. Väldigt mysigt!
      Min stackars svärmor fick dock fira morsdag utan mannen min, eftersom han i princip sitter fasthäftad vid datorn och skriver för tillfället. Tur att hon har en stor barnaskara så hon slapp vara ensam i alla fall. Men eftersom jag och lille J ville att hon skulle veta att hon inte är bortglömd satte vi på oss målartröjorna och gick loss med fingerfärgen. För utom fyra A3 och en köksstol (!) målade lille J även detta fina kort med matchande kuvert till sin farmor. 



tisdag 24 maj 2011

Egentligen skulle här stå något annat...

Skit!! Idag hade jag tänkt stoltsera med mina färdigpimpade burkar... allt är nämligen klart och i går kväll sprejade jag omsorgsfullt ett sista lager färg på locken. Det hade inte riktigt gått 36 timmar som det stod på burken, men jag tänkte att det var överdrivet lång torktid... Färgen krackelerade och locken är totalförstörda! Nu måste jag plocka fram sandpappren igen!!! De jag köpte förra gången jag sprejade. Då när jag lovade mig själv att inte sprejmåla på väldigt, väldigt länge ni vet... Åååh varför följer jag inte mina egna råd? Jag är ledsen, men detta blev ännu en evighetslång följetong, ännu ett gnälligt inlägg och ännu mindre pysselglädje.
      Bjuder i stället på ett tips på hur man gör små, ledsna gubbar med tandvärk, lite gladare (Vi var hos tandläkaren idag eftersom lille J har fått ett blåmärke INNE i munnen! Tandläkaren sa att vi fick kyla, ge rinnig mat och hålla ut så kommer tanden ut snart... eller ja... upp till några månader kunde det ta...) Vi har gjort iskalla smoothies! Varianten på bilderna består av frysta hallon, frysta blåbär, banan och mild naturell youghurt som blandats i mixern. Smaskens! Tio poäng fick den blandningen av både mamma och barn :-)

Gööött!! Slörp, slörp, slörp!



Redan slut?

måndag 16 maj 2011

Envis get och bröllopsdag

Jag har inte pysslat ett dugg sedan sist! En av andledningarna är att jag rensat och sorterat i skåp och lådor. En annan anledning är att lille J är väldigt livlig just nu och jag är väldigt trött (mild omskrivning av: ungen är envis som en gammal get, med skitjobbiga utbrott, som suger all energi ur mig...). "Ledig" tid spenderar jag i djup dvala eller utslagen på soffan, slötittandes på halvroliga serier med en skoltrött, högljutt snarkande, man slingrad runt mig. Konstigt nog älskar jag min familj ändå och skulle inte vilja byta ut grabbarna mot något annat i hela världen ;)
       I dag har jag och min store älskling varit gifta i två år!! Fattar inte var tiden tar vägen... I helgen lämnade vi därför över lillsnuttis till mormor, morfar och morbror R i ett dygn för att unna oss lite välbehövligt parmys. I min fantasi hade jag sett oss ligga och slappa i en skön bubbelpool, mumsandes på exotisk frukt och sen få massage på något litet romantiskt spa... I stället var det bilen som åkte på spa och kom hem med en räkning på elva tusen kronor!!! Fattiga som kyrkråttor firade vi istället våra två år, på tonåringars vis, med hamburgare och bio (vi hade gratisbiljetter som tur var!). Min man sa "det viktigaste är att vi är tillsammans" och jag kunde inte annat än att hålla med :) 

Ute och rastar min lille get ;)

     

söndag 8 maj 2011

Kalaskort

Härlig helg som avslutades med trevligt kalas! Detta kortet gjorde jag till lille J´s faster M som var dagens födelsedagsgris! Jag vek svart kartong på mitten, klippte ut och klistrade på ett mönstrat pappersark, sen ett smalt svart sidenband på det (återanvänt från H&M-kofta, sånt som sitter inuti för att hålla fast plagget på galgen) där efter gjorde jag grattis-etiketten av rosa kartong med stämplad text och svart punschad fjäril, klistrade fast det på lite större svart kartong. Sist klistrade jag etiketten ovanpå sidenbandet. Klart!

Hoppas att ni också har haft en skön helg i solen!!

onsdag 4 maj 2011

Fler burkar? Snaaark!

Jag vet, jag vet! Hur kul är det egentligen att segla in hit bara för att glo på ännu ett gäng burkar som ska tapetpimpas. Jag vet! Jag är inte så nyskapande i mitt pyssel just nu... Men detta är i alla fal vad jag håller på med. Möget (användbart skånskt ord som betyder skitet) som min man kallar mina fantastiska loppisfynd, har nu fått ett lager vit sprejfärg på utvalda delar och väntar på mer. Mer om det senare i veckan!
      Dagens pyssliga händelse var en smulpaj med jordgubbar och mango. Vågade knappt hoppas på att det skulle bli gott. Jag hade bara tänkt använda jordgubbar egentligen men hade inte tillräckligt, så en paket fryst mango fick rädda mig. Det var en lyckad räddning tyckte jag. Till smaskeriet serverade jag vaniljkesella som fick ersätta glassen eftersom desserten skulle färdas ett par mil i bil till min goda vän M. Där fikades allt upp i sällskap av våra små herrar (Lille J fick GRÖT till sin stora besvikelse). På vägen hem gav jag dock ett löfte till min kvidande, sockerförgiftade mage, att det får vara slutfikat på ett tag. Insåg skamset att jag stod för cirka 80 % av pajslukandet. Extra pinsamt när motståndarlaget i pajätartävlingen består av en 3-åring och en tvillinggravid kvinna...


söndag 1 maj 2011

Årets snabbaste vecka

Oj vad denna veckan gick snabbt! Kanske för att den har varit fylld med roligheter som kalas för mannens bonussyster, valborgsfirande med vänner och invigning av nya miniatyrgrillen, besök av supersöta, pyttelilla bebisen L och hennes trevliga föräldrar samt ett efterlängtat besök hos frisören där hockeyfrillan, som smugit sig på mig, utrotades för gott... Ska bli så skönt att få lite (jämn) längd på håret och därmed sätta punkt för det senaste årets extrema frisyrexperimenterande. 
      Nästa vecka kommer hålla lite lugnare tempo och förhoppningsvis ge utrymme för skönt avkopplande pysslande. Så håll ut ;)

Härligt valborgshäng i parken! Lille J leker med lilla bollen när store J och hans kompisar leker med stora bollen.