tisdag 26 april 2011

Ljuva dagar i solen

Påsken har varit fantastiskt skön med slottsfika och får-klappning tillsammans med lille J och hans söta morbror, påsklunch hos svärfar och bonussvärmor, skogsutflykt m.m. Mannen min tog dessutom totalt pluggledigt i två dagar för att bara hänga med oss. Ovanligt och mysigt (kan inte med ord beskriva hur mycket jag ser fram emot hans examensdag i juni, så att vi äntligen får ha honom för oss själva :) ) 
       På utflykten i bokskogen tog jag riktigt krispigt gröna vårbilder som ska förstoras så småningom och hängas upp här hemma. Här kommer några av dem:







onsdag 20 april 2011

fartfylld äggmålning

Det har inte blivit så mycket påskpyssel som jag hade trott att det skulle bli. Jag har varken hittat tid eller inspiration. Så idag jag tog hjälp av någon som är full av energi... min älskade lille knubbis. Jag hällde upp lite fingerfärg och gav honom ett par frigolitägg. Vips så var skapandet i full gång! Det blev jättefina ägg, men vägen dit var självklart roligast. Skaparglädjen smittade av sig på mig :) och i morgon ska jag pynta riset som jag köpte förra veckan.

Lille J´s pysselskola för inspirationslösa mammor: Först bekantar man sig med materialet

Sen testar man lite olika tekniker

Plötsligt uppnår man total pysselglädje och allt känns galet kul... Hoppsan ett nymålat ägg studsade genom hela köket... äh, allt blir snyggare med lite färg!

måndag 18 april 2011

Vår?

Åh vilket underbart väder! Nästan så att vi inte ville gå in ens när det var middagsdags! Vågar man tro på att våren verkligen har kommit nu? I Lördags huttrade vi i vinterjackor. Idag funkade det fint med kofta... Vi får väl se. Jag och mannen min var barnlediga i ett dygn i helgen och passade på att spana efter ny vårjacka och vårskor. Svårt att hitta rätt! Lördagskvällen gick i mysets tecken. Vi lagade fantastiskt god middag och efterrätt som vi åt på findukat bord i skenet av tända ljus (Många romantikpoäng :)). Bäddsoffan i vardagsrummet bäddades ut så vi kunde ligga raklånga och kolla på film och svälla upp av godisfrosseri. Vi ringde faktiskt bara lille J´s farmor en enda gång under kvällen för att kolla att allt var ok. Ganska duktigt av två hönsiga föräldrar som har svårt att varva ner ;)
      Idag var lille J´s morfar här och fikade med oss. Mycket trevligt! Han hämtade också upp ett födelsedagskort till en kär släkting som fyllt 75. Päronen ska åka dit och hälsa på över påsken med en presentkorg med fröer och sånt. Pysslade ihop ett kort som jag tyckte passade in i frötemat (fotot blev ganska knasigt. knapparna är inte alls så mörka i verkligheten t.e.x Försökte ljusa upp fotot, men...jaja): 

torsdag 14 april 2011

Ta-daa!

Burken har fått en ny dräkt! Mätte upp, skar ut och klistrade på tapet med decoupagelim. Nu är den fylld med små lappar med utflyktsförslag för lilla familjen som jag och mannen inte avslöjat för varandra. Spännande!

onsdag 13 april 2011

Svart svan och burkpiffning

Igår körde jag och söta vännen M ett triathlon i vardagslyx: Bio, skräpmat och massor av prat. Otroligt vad man hinner säga mycket till varandra när inte kidsen är med! Filmen vi såg var Black Swan. Den var magisk, hemsk och vacker på samma gång. Jag är speciellt glad att jag hann se den på bio för den pampiga musikens skull. Har ni inte sett den så skynda till närmsta biosalong!
       Just nu håller jag på att pimpa den här halvtrista plåtburken. Tycker att den har potential att bli riktigt snygg. Kanske kommer resultatet redan i morgon...

Burk i behov av uppiffning

tisdag 12 april 2011

Gladare rygg, loppis och utomhusfika

Tack vare min gulliga sjukgymnast blev det en riktig trevlig helg. Så fort jag kunde röra mig igen drog jag med lilla familjen till "Sopstationen", en loppis som ligger bakom centralen i Malmö. (Väl värt ett besök om ni har vägarna förbi!) Jag och mannen glömde nästan att kolla in sakerna eftersom lille J reagerade så himla roligt. Han tultade omkring och gjorde små uppspelta pipljud under hela besöket. Det var ju proppat med färgglada saker och i hans höjd! Bland annat kastruller, vispar och burkar som är hans favoriter just nu (och massor av ömtåliga saker sååå klart! Men vi klarade oss helskinnade från den avdelningen). Jag hittade för en gångs skull en gammal talrik med LILA dekor! (jag vet att det börjar gå till överdrift att jag letar lila överallt, men jag har verkligen förälskat mig i denna ljuva färg). Tänkte att den gamla talriken blir fin som kakfat.
      Helgen bjöd ju också på helt fantastiskt väder! Försöker komma ihåg det nu när våra ytterkläder hänger och droppar över badkaret... Vi blev överraskade av ett riktigt skyfall i dag när vi gick för att sparka boll jag och lillkillen. Vi trotsade dock regndropparna och dribblade runt vattenpölarna. Men någonstans finns väl våren kvar... I söndags premiärfikade vi i alla fall i utomhus i strålande solsken med trevliga vännerna R & M. Det var så varmt och skön att vi inte ens behövde ha jackor på! Det blev rabarberpaj på slottsparks-caféet. Helt okej paj men inte lika god som jag hoppats på. Kan i och för sig bero på att tuggorna fick sväljas i all hast eftersom vi turades om att följa efter och bära tillbaka äventyrslysten, blixtsnabb ettåring ;-)  

Mitt lila loppisfynd

torsdag 7 april 2011

Brickan är helt färdig och jag med...

Jag ligger pall sedan några dagar tillbaka med en mystisk ryggskada. Antar att jag har sträckt mig eller fått en låsning i ryggraden. Som tur var så var sjukgymnasten så snäll att hon lyckades uppfinna en extra tid till mig i morgon så jag får komma till lite fortare. Jag och lille J har försökt fördriva tiden så gott det går med en mamma som ligger platt på mattan och en ettåring som tycker att det är trist att vara inomhus när man lärt sig att gå i skor och vill upptäcka världen där utanför. Pappa J har i alla fall slutat tidigare varje dag och tagit med bustrollet ut när han vaknat från sin vila, så att jag kan få ligga och vila och plågas ifred. Igår tvättade min man mitt hår eftersom jag inte kan röra armarna över huvudet utan att skulderbladen slits av... Det är så synd om mig! Men jag har insett att jag faktiskt har en ganska fin man i alla fall :)
       Nåväl, jag hade inte bara tänkt gnälla idag. Jag ville också stoltsera med att jag gjort klart ett av mina drygaste projekt. Plåtbrickan! Tror inte att jag är gjord för att sprutlackera saker, så det kommer ta ett tag innan jag förmår mig att ta fram sprejburken igen. Men jag gjorde klart detta projektet i alla fall, så jag tycker att jag är väl värd en liten applåd ;)

Bricka från senare delen av 80-talet, i nya kläder bestående av blank vit sprejfärg, tapeten Pip wallpaper från Intrade och decoupagelim.


      

 

måndag 4 april 2011

Kalas med grillpremiär

I går var det kalas för min lilla mamma! Dagen till ära premiärgrillades det souvlaki med tzatziki och allsköns andra tillbehör. Fruktansvärt gott!! Av oss alla fick mamma presentkort på löplabbet så att hon verkligen unnar sig riktiga promenadskor (mamma: Lova mig -inga fler ICA-maxi-skor nu!! Kvittar hur mycket man kan spara!! ;)  ). Jag pysslade ihop detta lilla kort. Glömde fästa grattisetiketten som jag planerat men blev nöjd ändå faktiskt!


Cut-outs från Tilda, prickigt papper från panduro