torsdag 30 september 2010

Tradera, min nya kärlek!

Jag har insett hur mycket skatter det finns på denna härliga sida. Igår fick jag hem dessa gamla fina foton från "min" stad, tagna i början av förra seklet! Farbrorn som sålde dem till mig var till och med så söt att han körde hem dem till mig! Tänk att det finns så fina människor! 
       Nu ska det bara hittas fyra fina ramar sen åker de upp på hallväggen.

Foto: okänd

tisdag 28 september 2010

Fingerfärg och fika


Idag har jag och bebben målat med fingerfärg. Det blev i alla fall lite färg på pappret, men allra häftigast tyckte lille J det var att dekorera ben och fötter och gegga på färg-tallriken med härligt kladdiga händer. Kreativiteten flödade! Badet var fyllt så det var bara att hoppa i när målarstunden var klar. Mamman har lärt sig av erfarenhet...
      På eftermiddagen gick lille J och jag och fikade med goda vännen J. Mycket mysigt och gott! Åt apelsincheescake, mums filibabba! Måste göra det själv här hemma någon dag! 

Fjärilspyssel


Fick tips av Ullis, som har den inspirerande bloggen foughedaboutit, hur man gör fjärilarna till den fina tavlan jag visade härom dagen. Hon hade använt en figurstans från Panduro hobby. Igår åkte min snälle man dit efter skolan och köpte en sån till mig! På kvällen satt jag sedan fullt upptagen med att trycka små fjärilar i lila och gult. Insåg dock när jag väl hade börjat att det är de färgerna jag har allra minst av. Typiskt! Så har ni något överblivet papper med lila eller gult mönster som ligger och skräpar så vet ni vart ni ska skicka det ;-)

söndag 26 september 2010

Deppig helg

Foto: www.hjärnfonden.se

Helgen blev inte så mysig och pysslig som jag hade planerat. Min kära, tokiga faster gick bort i går efter en tid med alzheimers. Det gick så snabbt. Kan inte riktigt greppa det. Känns som ett fruktansvärt sorgligt slut på hennes fartfyllda liv. Men jag är tacksam för att mitt sista minne av henne är fint. Det var på vårt bröllop förra året, innan hon blev riktigt dålig. Hon var på strålande humör och så lycklig för min skull. 
      Tror att jag kommer att skänka blomsterpengarna hit istället. Så att någon, någon dag kan hitta ett botemedel mot denna hemska sjukdom. Hoppas att det är något faster M hade velat.

fredag 24 september 2010

Uteliv och hakklappar

Idag har det inte blivit något pysslande. Vi har varit ute i det vackra vädret nästan hela dagen jag och lille J. Bland annat promenerade vi i en av stadens mysiga parker med fina vännen J. 

Men här är lite pyssel från förra veckan då jag förvandlade detta....



....till detta



Perfekt när man vill titta närmare på vad det är mamma stoppar i en egentligen...
 
 

torsdag 23 september 2010

Fina fjärilar

Foto: http://foughedaboutit.blogspot.com/


Idag blev jag enormt imponerad och inspirerad av foughedaboutits fina fjärilstavla! En sån vill jag också göra till vår planerade tavelvägg. Färgtemat för lägenheten är ljusgul och lila så det hade varit riktigt fint att göra utklipp i mönstrade papper med de färgerna. Oooh, känns som om det blir nästa projekt!! Dags att leta papper!!

onsdag 22 september 2010

Muffinsbak, tandsprickning och skallebank

Idag bakade jag Leilas ljuvliga "banana chocolatechip muffins" till tonerna av lille sötnosens gälla pip och gnäll. Har gjort allt för att lindra hans ömma tandkött med tandborste, bitring, sång... men inget funkar. Tror att dagen går till historien som århundradets gnälligaste dag. Inte en bra dag för bakning alltså. Men jag hade bestämt mig för att baka muffins till farmor som skulle komma hit och passa lille J i kväll. 
      I sista sekund ställdes dock allt in av min stackars migränsjuke man, som får skallebank så fort solen överraskar honom utan solglasögon. Han bäddade ner sig och jag kröp i mysbyxorna och tittade i de nylånade pekböckerna med ledsna bebben.
      Nu ligger jag utmattad i soffan under min nya mysiga favoritfilt och frossar i muffins och väntar på att "Berg flyttar in" ska börja. Lille J och store J snarkar sött i sovrummet. 


tisdag 21 september 2010

Historien om den älskade spindelkrabban

När lilla bebben härom dagen fyllde 6 månader fick han detta smått galna djur av mig. Lille J har nämligen fått dille på band, snören, sladdar och andra spännande saker. När vi skulle prata med mormor och morfar på skype för ett tag sedan, upptäckte han sladden till laptopen och var helt frälst. Han petade, drog och smakade och det hjälpte inte att jag gömde undan den bakom soffkuddarna och bytte mot bitring och skallra, han lyckades gräva fram sladden och vips var den inne i munnen igen. Flera gånger har han hängt sig fast i snörena på min luvtröja och studerat dem noga. Jag kom då ihåg att min bror var lika dan när han var liten och att mamma sydde en bläckfisk med massa snören och band som armar. Jag är ingen hejare på att sy direkt men jag tänkte att det var värt ett försök. Det blev en liten spindel (som mer ser ut som en krabba) av stuvbitar och återanvända band och skosnören. Den hänger i ett gummibandssnöre och hoppar härligt när han drar i den. Djuret ser inte riktigt klokt ut men lillkillen äälskar det! Det är verkligen skönt för självförtroendet med egen fanclub!   

Nu börjar det!

Spännande! Nu har jag lyckats ta mig genom allt tekniskt och fått min egen blogg! Tänk, det var inte så svårt som jag trodde! Här kommer jag att både samla tips och idéer från andra pyssliga människor på nätet och lägga ut mitt eget och lille bebbens syssel och pyssel!


Dags å pyssla!