lördag 31 mars 2012

Tävling - sista minuten!

Har inte hunnit myssurfa på ett tag och var därför på väg att missa denna härliga tävling hos Creando i samarbete med Kila design. Jag hade blivit överlycklig om det lilla gröna bladet hade landat på mitt finger!!

fredag 30 mars 2012

Jag har jobbat!!

Tjohoo en HEL jobbvecka avklarad utan sjukdomar! Kryss i taket! Förra veckan, när jag skulle få ligga och hosta slembollar och snorta kortison i min ensamhet tills jag hade återhämtat mig, slutade nämligen i KAOS. Lille J hade lyckats hitta någon slags magsjuka på förskolan som han tog hem och provade i vår säng. Store  J jobbade som en gnu hela dagarna och lekte tvätteri, restaurang och sjukhus med oss på kvällarna. Envisa lilla geten J blev fly förbannad varje gång jag välvilligt sträckte fram spypåsen vid minsta lilla antydan till ulkning. Han vägrade falla offer för kräkreflexerna och höll sig alltid ända tills han kaskadspydde värre än värsta skräckfilmseffekten. Hjärtskärande men vidrigt!
       Igår påskpysslade jag med barnen och föräldrarna på mitt jobb. Här nedanför är resultatet! Vi hade kul och det var lagom enkelt för barn mellan tre och sex ungefär.
      Nu ska jag och lille J åka på lunch hos våra vänner och njuuuta för att vi är FRISKA!! Wohoo, jag har ett liv! Baciller: "Håll er väck!"


Påskkort! Jag hittade en kycklingmall i en gammal pedagogpärm som de fick rita av på gul filt och klippa ut. Näbben är gjord i tjockt papper av den enda anledningen att det inte fanns något orange tyg. Sen limmade vi fast alla bitar och ritade ögon och ben. Sist av allt pyntade var och en efter behag. Jag gjorde lite gräs i grönt filttyg och limmade på.

Påskkylling! Här satte vi ihop två gula flörtkulor med en liten bit piprensare. Ritade ögon med tusch. Klippte ut näbb i dubbelvikt orange kartong och limmade fast. "Stjärtfjädern" är påskfjäder som jag klippt i mindre bit och limmat på. Sist limmades lilla pippin på ett trähjul som jag hittade i förrådet. Man ska säkert bygga egna bilar av dem men det fick duga som "sittpinne". Man tager vad man haver gäller på allt. Ni får alltså prova er fram!! Allt är limmat med multilim och sitter som berget!

lördag 17 mars 2012

Snor och fjärilar

Männen i mitt liv har kammat snedbena, tagit på sig finkläderna och gett sig av på festligheter. Jag surar, snorar och kränger choklad. 
      Detta är Tredje pajade helgen i rad!!! De två förra helgerna slog migränen knäskålarna av mig och jag låg helt däckad. På vardagarna har min kropp mirakulöst nog rest sig och pallrat sig i väg till jobbet som om inget hänt... Jag har glatt hängt på i hopp om att krafterna är tillbaka. Men icke!  
      Över telefon uteslöt husläkaren hormoniell påverkan och en rad märkliga sjukdomar och kom fram till att anledningen till att det känns som jag blir huggen med kniv i ögat 100 gånger i minuten är att... tamtadam..... gamle sege herr Bihåleinflammation har flyttat in igen! Välkommen tillbaka! Jag kände mig inte riktigt hel utan dig! Nu snortar jag därför åter kortison och snyter ut blobbor som ser ut att vara hämtade från vilken alienfilm som helst. Därför består denna bloggen för tillfället av 99% gnäll och 1% pyssel just nu... Hoppas på nya krafter och nytt pysselflow inom en snar framtid! Tillsvidare får ni hålla till godo med fjärilstavlan jag har varit på väg att göra i två år ungefär och som faktiskt blev klar att hängas upp i lille J´s rum denna veckan.
      Nu blir det chick flicks och halstabletter här hemma i bäddsoffan. Ha en god lördagskväll!!
onsdag 7 mars 2012

Hej våren!

Jag bor i världens blåshål med ruggig kyla som går genom ben och märg. Allt är grått och jag vill helst gå i ide! Snälla låta solen titta fram och värma upp mig lite i alla fall!

Våren var är du??

Jag är inte sur, jag är bara lite soltörstande!